نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

میانجی آمریکایی برای درخواست توافق تل‌آویو به لبنان می‌رود

میانجی آمریکایی برای درخواست توافق تل‌آویو به لبنان می‌رود روزنامه الاخبار از سفر قریب‌الوقوع مشاور رئیس‌جمهور آمریکا به بیروت و رایزنی در راستای تلاش برای جلوگیری از تشدید تنش مرزی میان لبنان و فلسطین خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۰ - ۰۹ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 30
کد خبر: ۲۲۱۰۱۸

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه لبنانی الاخبار، امروز (شنبه، ۳۰ دسامبر)، گزارش داد که «عاموس هوکشتاین» مشاور انرژی رئیس‌جمهور آمریکا، اوایل سال آینده میلادی، در تلاشی جدید برای میانجی‌گری با هدف دستیابی به آتش‌بس، در چارچوب برنامه‌ای که مفاد آن را پیشتر به مقامات لبنانی ارائه کرده، به لبنان سفر خواهد کرد. برنامه‌ای که بر روی مرزبندی اراضی در چارچوب مذاکرات برای پایان مناقشه بر سر ۱۳ نقطه مرزی و عقب‌نشینی اسرائیل از بخش لبنانی شهرک الغجر متمرکز است.

 

این روزنامه لبنانی نوشت: «منابع آگاه اعلام کردند که این تحرک هوکشتاین، در راستای موضع بخشی از دولت آمریکا است که به دنبال جلوگیری از تشدید تنش بویژه در شرایط کنونی است که شاهد یک مانع بزرگ در روند مذاکرات ایران و آمریکا در عمان است و از دیگر سو، اسرائیل از کشورهای غربی بر سر شهرک‌نشینان صهیونیست ساکن شمال اراضی اشغالی باج‌خواهی می‌کند، شهرک‌نشینانی که می‌گویند تا زمانی که حزب الله از مرزها عقب نشینی نکند به مستعمره‌های خود باز نمی‌گردند.

 

بر اساس این گزارش، تماس‌های غرب با لبنان متوقف نشده است و همه آنها همچنان زیر سقف هشدار در خصوص تشدید تنش قرار دارند و سرعت تماس‌ها در روزهای اخیر به دلیل فشار اسرائیل بر واشنگتن برای دستیابی به یک راه حل برای بازگشت شهرک نشینانش، افزایش یافته زیرا تل‌آویو می‌گوید که در غیر این صورت چاره‌ای جز تشدید نخواهد داشت.

 

سه‌شنبه پیش، تلویزیون رژیم صهیونیستی (کان) گزارش داد که نخست وزیر بنیامین نتانیاهو به تازگی نشستی با کمیسیون امور خارجی و امنیت کنست (پارلمان اسرائیل) برگزار کرده و توضیح داده که تمایل اسرائیل، ایجاد منطقه‌ای حائل تا رودخانه لیطانی است تا حزب الله لبنان پشت این منطقه باشد.

 

هفته پیش نیز وبگاه خبری آمریکایی «اکسیوس» گزارش داد که تل‌آویو به واشنگتن گفته که خواهان فاصله شش مایلی (حدود ۱۰ کیلومتر) حزب الله لبنان از مرزهایش به عنوان بخشی از یک توافق دیپلماتیک برای جلوگیری از تنش‌های مرزی است.

 

از آغاز جنگ میان جنبش حماس و ارتش اسرائیل در 7 اکتبر، مرزهای لبنان و اسرائیل شاهد درگیری‌های متقابل بین اشغالگران و حزب الله لبنان است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار